Журналіст Андрій Шаповалов став керівником Луганської ТРК

 

Луганський журналіст став виконувачем обов’язків гендиректора Луганської обласної телерадіокомпанії. Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що наказ про призначення Андрія Шаповалова підписано Держкомітетом телебачення і радіомовлення України 26 березня.

Народився Шаповалов Андрій Анатолійович у Луганську 3 березня 1978 року. Після закінчення Східноукраїнського університету ім. В. Даля у 2001 році отримав диплом за фахом «Журналістика». Більше двадцяти років пропрацював на телебаченні. З 2010 року був депутатом Луганської облради. За період роботи в обласній раді проявив чітку проукраїнську позицію.

Як зазначив Геннадій Москаль, Андрій Шаповалов неодноразово засуджував депутатів, які підіймали питання державної мови та російської підтримки. Події на Майдані чітко проявили позицію Шаповалова, який один зі всіх депутатів області засудив сепаратистів та не підписав рішення про залучення військової підтримки з боку Росії.

Андрій Шаповалов переконаний, що журналістика не має виконувати функції держави, оскільки у кожного свої місії та обов’язки. Він зазначив, що журналістика має об’єктивно висвітлювати події. Наразі більшість каналів приватних, які самі вирішують, що розповідати читачеві і як піднести інформацію, що неправильно. Андрій Анатолійович впевнений, що до функцій журналістики не належить об’єднання країни, так само як і медіа не можуть контролювати владу.

Як зазначає Андрій Шаповалов, сьогодні важливо відмовитись від мови ненависті, що загострює стосунки між народом. Треба максимально лояльно підходити до розв’язання цього питання. Він переконаний, що різність нашого народу – це не слабкість, а наша сила і перевага, яку ми маємо використовувати у своїх цілях.

 

 

 

 

Комментарии